Het houten horloge voor heren, Persoonlijk en origineel cadeau

Sinds een aantal jaren is het houten horloge voor heren een trend in Nederland. De trend is ergens in 2014 over komen waaien vanuit Amerika. Bijzonder dat dit duurzame en originele Houten horloge voor heren zolang op zich heeft laten wachten. Het is fijn om te dragen, het ziet er fantastisch uit en het is een natuurproduct. Daarnaast is het houten horloge voor heren ook nog eens een fantastisch persoonlijk cadeau voor je naasten. Het is origineel en daarnaast kan je het op een hele mooie manier laten graveren. Graveren in hout is vele malen duidelijker om te lezen dan dat je dat in metaal doet. Hoogste tijd om er wat meer over te vertellen in dit blog.

Voordelen van het houten horloge voor heren

Veel mensen hebben bij het dragen van een horloge last van huiduitslag of exceem. Het metaal wordt bij een horloge behandeld met een materiaal zodat het niet gaat roesten. Dit materiaal zorgt bij veel mensen voor huiduitslag en exceem. Groot voordeel van hout is dat je geen last van huiduitslag of exceem krijgt. Kortom het houten horloge voor heren is door iedereen te dragen. Daarnaast is een houten horloge voor heren vaak vele malen lichter dan het metalen horloge en daardoor veel fijner om te dragen. Ook in de modellen is er voor ieder wat wils. Er is bijvoorbeeld ook een houten horloge voor heren met een automatisch uurwerk of met een chronograaf. Het hout is ook in vele tinten te verkrijgen. Er zijn horloges met een houten schakelband, maar ook leer of canvas. Kortom in het houten horloge voor heren is er voor ieder wat wils.

Hoe wordt het houten horloge voor heren gemaakt

Het meest gebruikte materiaal bij het houten horloge voor heren is bamboe. Bamboe is makkelijk te bewerken en ook in vele tinten te verkrijgen. Daardoor zijn er vele verschillende soorten horloges te produceren met bamboe. Ander groot voordeel van bamboe is dat er duurzaam mee te produceren is. Een bamboeboom is namelijk na ongeveer 5 jaar geschikt om mee te produceren. Dit is dermate snel dat er sneller bamboe beschikbaar is dan dat er nodig is om te produceren. Een ander populair houtsoort is Zebra hout. Dit houtsoort dankt zijn naam door de duidelijke structuur op het hout. Dit horloge heeft daarom een hele duidelijke houtlook. Dit maakt dit houtsoort zeer populair bij de houten horloges.

Back to Top