Veelzijdigheid maakt de man

Tips

Als man zijnde is het soms lastig om je goed en smaakvol te kunnen kleden. Ik weet niet wat het is, maar de meeste mannen lijken gewoon een soort oer-gen te missen in hun celdeling die je vertelt welke kleding goed bij elkaar past en welke niet. Ik vind het zelf altijd leuk om daar bij te helpen, ware dit bij mij wel goed ontwikkeld is én ik daarbij een ander kan helpen met mijn adviezen. Daarom geef ik je in deze blogs een aantal tips voor de herengarderobe. Ze zijn in principe gericht op mannen, maar voel je als vrouw vooral niet beschaamd om er een paar ideeën uit te halen: ze zijn immers gericht op de laatste mode dus je ziet er hoe dan ook hip uit.

Colbert

Wat tegenwoordig echt een musthave is voor elke man zijn colbertjes. Colbertjes zijn immers tijdloos, zeker als je deze in natuurlijk kleuren hebt als bruin, zwart en blauw. Wat ook heel fijn is aan colbertjes is de veelzijdigheid hoe deze gecombineerd kunnen worden. Wil je netjes? Trek een panthalon en een overhemd aan. Casual chique? Overhemdje eronder en een nette jeans met nette mannenschoenen. Smart casual? T-shirtje met jeans en idealiter een leuk paar gympen of sneakers. Zo kan je eindeloos combineren met één simpel kledingstuk. Daarnaast hoef je deze niet zo vaak te wassen als shirts dus heb je er langer plezier van.

Matchende schoenen

Even de lijn van veelzijdigheid volgend komen we op het punt van schoenen. Schoenen maken de man, zeker als de rest van de outfit er goed uit ziet. Lelijke schoenen onder een goede combinatie breken je look echt, neem dat maar van mij aan. Wat kan helpen is het gebruiken van schoenen die enerzijds als casual gezien kunnen worden, maar anderzijds toch ook chique zijn. Er zijn bijvoorbeeld schoenen die lijken op sneakers, maar ook wat weghebben van nette herenschoenen. Een goed voorbeeld van dit soort tijdloze toppers als hierboven beschreven is Nubikk schoenen. Zij maken schoenen voor mannen en vrouwen en hoewel ik me nog niet verdiept hebt in de vrouwenschoenen ben ik superenthousiast over de mannenlijn. Ze gebruiken tijdsloze kleuren als bordeax, bruin en donkerblauw waardoor de schoenen in feite met elke outfit gecombineerd kunnen worden. De lijn is dusdanig breed dat je voor elke gelegenheid wel een passend paar kan scoren. Zo kan je met niet al teveel kledingstukken toch een matchende outfit verzorgen om er elke dag weer geweldig uit te zien.

Back to Top