Waarom is hardhout beter ten opzichte van andere soorten hout?

Elke Nederlander gaat ooit in zijn leven zijn tuin verbouwen. De meeste Nederlanders doen dit vaak wel meerdere keren in hun leven. Ik zit ondertussen op twee keer. De tweede verbouwing kwam vrij snel na de eerste omdat wij besloten om te verhuizen. Met mijn tweede verbouwing hebben we wat meer gelet op het soort hout dat wij gebruiken in de tuin. Zo heb ik dit keer de schutting laten maken van hardhouten palen. In eerste instantie geloofde ik niet veel in verschillende soorten houten. Maar mijn buurman, die hier heel veel verstand van heeft, liet mij de verschillen tussen houtsoorten zien. Dus eigenlijk is het een beetje zijn schuld dat nu mijn schutting is gemaakt van hardhout. Omdat ik weet dat weinig andere mensen weten waarom hardhout zo veel beter is dan ander soort hout, ga ik hier vandaag wat over vertellen. Je zult namelijk versteld staan van de kwaliteit en duurzaamheid van hardhout.

 

De kwaliteit van hardhout

Hout kan wel degelijk een duurzaam product zijn als dit lang meegaat. Hardhout gaat heel lang mee. Dit houtsoort is afkomstig uit tropisch regenwoud. Het hout word gezien als hardhout als de nerven dicht tegen elkaar aanzitten. Daarnaast hebben hardhouten palen een hele mooie donkere, natuurlijk uitstraling. Hardhout is een heel populair soort hout omdat het enorm stevig is. Dat maakt deze palen ook duurzaam. Je hoeft deze namelijk niet na 10 jaar weer te vervangen. Hardhouten palen gaan veel langer mee. Dat maakt ze dan ook perfect geschikt voor een schutting. Hardhout is ook een gemakkelijk product om mee te werken. Daarnaast zorgen veel leveranciers er ook nog eens voor dat het hout extra gebruiksvriendelijk is. Vaak zie je hardhouten palen met een punt aan de onderkant. Dat maakt het veel gemakkelijker om ze in de grond te slaan.

 

Een schutting van hardhout

Hardhout word dus voornamelijk buiten gebruikt. Zo zie je ze het meeste in de vorm van tuinschermen, schuttingen, schuren, of vlonders. Natuurlijk kunt u ook een ander soort hout gebruiken. Maar bedenk wel dat dit houtsoort minder lang mee kan gaan. Dat betekent dat u op een kortere termijn de palen moet vervangen. Als u al eens eerder een tuin heeft verbouwd, kunt u weten dat dit een lastig klusje is. Daarom raad ik het ondertussen altijd aan om hardhouten palen te gebruiken. Zo kies je voor de beste kwaliteit en voor het meest duurzame product.

Back to Top